Våre 10 favorittplugins

WordPress (WP) driver nå 43 prosent av nettsider på Internett, så det er tydelig at WP er et populært rammeverk for å lage nettsider. Med et stort repertoar over plugins (i skrivende stund,  59,676 plugins) er det store muligheter for å legge til eller utvide funksjonaliteten som WP tilbyr, slik at nettsiden kan bli så bra som overhodet mulig. Nedenfor finner du en liste med knallgode plugins som tar nettsiden videre til neste nivå 💯

Reklame: Denne artikkelen inneholder affiliatelenker, som vil gi oss en liten kickback om du velger å kjøpe noen av de nevnt under.

1. Advanced Custom Fields (ACF) – Lag dine egne spesialfelt

Kjøp her:  https://www.advancedcustomfields.com/pro/#pricing-table

Når skreddersydde nettsider lages brukes spesialfelt i stor grad. ACF er perfekt laget for å gjøre vår jobb lettere, ved å tilby et hav av ferdiglagede spesialfelt. De kan brukes til tilpasning av layout og innhold på nettsiden. Det gjør at vi har full kontroll på redigeringsvinduene og egendefinert data som vises til brukerne. 

2. Gravity Forms – Skreddersydde kontaktskjemaer på en enkel måte

Kjøp her:  https://www.gravityforms.com/pricing/

Som du sikkert har sett på de fleste nettsider, finnes det som regel alltid et kontaktskjema liggende en plass. Gravity Forms er et kjempeverktøy for å lage skreddersydde skjemaer til hvilket som helst formål; måtte det være bestilling av produkter, generelle henvendelser eller en quiz. Det er enkelt å sette opp skjemaer og de kan tilpasses etter behov både stilmessig og innholdsmessig. 

3. WP Smush Pro – Komprimering og optimalisering av bilder

Krever WPMU DEV medlemskap:  https://wpmudev.com/ (affiliate)

Opplasting av bilder på din nettside er en fin måte å skape oppmerksomhet rundt et innlegg eller en side, men de kan også trekke ned innlastingstiden til nettsiden betraktelig. Derfor er det viktig å komprimere bildene slik at de blir optimalisert for visning på Internett. WP Smush Pro komprimerer og optimaliserer bildene ved opplasting, slik at du som bruker ikke behøver å sitte mange timer i Photoshop for å gjøre bildene mindre. 

4. Defender – Antivirus for din nettside

Krever WPMU DEV medlemskap:  https://wpmudev.com/ (affiliate)

Siden WordPress er så utbredt som det er i dag, er det også et stort mål for hackere, fordi de kan lage boter som infiserer millioner av nettsider uten å løfte en finger. Hver nettside er et mål for hackere, og det er da viktig å beskytte nettsiden deretter. Defender søker på nettsiden etter sårbarheter og sier ifra hvis noe er galt. 

5. WPML – En flerspråklig nettside

Kjøp her:  https://wpml.org/ (affiliate)

Vi er stort sett et flerkulturert samfunn, som betyr at nettsiden burde finnes på flere språk. Ved å installere WPML på nettsiden kan en med enkelhet oversette alt innhold som finnes, slik at leseren forstår ditt innhold uten å måtte være avhengig av Google Translate. 

6. Media Renamer – Få logiske filnavn på mediefilene i Media biblioteket

Last ned her:  https://wordpress.org/plugins/media-file-renamer/

Ved opplasting av bilder eller andre medier kan en fort glemme at søkemotorer faktisk leser tekst i mediedata. Media Renamer kan gi mediet samme navn som innlegget/siden bildet er knyttet opp til, slik at du slipper å tenke på hvilket navn som skal brukes osv. Vi vil anbefale å kjøpe denne plugin for å få sistnevnte funksjonalitet.

7. Admin Columns – Sorter, Filtrer, Rediger & Eksporter innhold

Kjøp her:  https://www.admincolumns.com/

Få kontroll over spesialfelt i listing av innlegg, sider eller andre post typer. Denne modulen gjør at hver skjermvisning kan tilpasses ved å legge til ekstra spesialfelt for enklere tilgang (både redigering og visning).

8. The SEO Framework – Søkemotoroptimalisering av din nettside

Last ned her:  https://wordpress.org/plugins/autodescription/

Det er ingen tvil om at søkemotorer (Google) skaper mer trafikk for enhver nettside på Internett. Et søkeresultat på Google er som regel første dør inn til nettsiden, og da er det viktig å være synlig. Derfor anbefaler vi The SEO Framework som gjør søkemotoroptimalisering til en lek. Den gir beskjed om hva som kan forbedres i tekst og bilder, samt generell internlenking av innlegg og sider. 

9. Advanced Database Cleaner – Rydd opp i gammelt innhold som ligger i databasen

Last ned her:  https://sigmaplugin.com/downloads/wordpress-advanced-database-cleaner/ (affiliate)

Databasen som WordPress er bygd opp på kan fort bli fylt med overflødig innhold. Advanced Database Cleaner kan rydde opp i sysakene med et enkelt klikk, slik at nettsiden holder seg kjapp og optimalisert. Tabeller i database kan optimaliseres og repareres enten manuelt eller ved å sette opp en cronjobb som kjører etter ønsket intervall. Automatisering på sitt beste.

10. WP Mail SMTP – Send epost via nettsiden på en enkel måte

Last ned her:  https://wordpress.org/plugins/wp-mail-smtp/

Som standard er WordPress satt opp med PHP sin mailfunksjon. Det fungerer som regel greit til hverdagslig bruk, men det kan være lurt å sette opp en egen SMTP som sender epost i stedet. Det åpner opp for å kunne bruke tredjeparts epost tjenere, slik som Google Apps for bedrifter eller Office 365. WP Mail SMTP tilbyr et enkelt grensesnitt hvor en kan legge inn sin egendefinerte eposttjener som skal håndtere utsending av epost i stedet for WordPress sin innebygde funksjon. Det er mer stabilt og samtidig gjør at eposter havner i færre spamfiltere hvis et kontaktskjema ikke er satt korrekt opp. 

Kort oppsummert

Nå har du fått en liten innsikt i hvilke plugins vi bruker på daglig basis. De fleste plugins finnes både som freemium (gratisversjoner) og premium (utvidet funksjonalitet ved å kjøpe en lisens) plugins. Som nevnt over har du nå et knippe plugins for god SEO, optimalisering av innhold, sikkerhet, mersalg og tilrettelegging for dine brukere.  

Har du spørsmål til artikkelen?